Reserveer online

Reserveer telefonisch

Plaats Voorstelling

 

 

Visiting Mr. Green

Van Baron Jeff
Regie Rudy De Bruyne

Korte inhoud

Mr Green is jood en 86. Met een hart zo groot als een wolkenkrabber en een gevoeligheid navenant, is overleven in de grootstad New-York niet evident.
Behorend tot een minderheid die door haar tragische geschiedenis de vernedering in al haar facetten ervoer, is hij achterdochtig voor alles wat niet joods is. Hij leeft en denkt volgens de wetten en het boek. De recente dood van zijn vrouw, voor hem de ideale joodse echtgenote, laat hem alleen achter, kwetsbaar, hulpeloos en verbitterd.
Deze wereldvreemde, koppige, eigengereide oude baas werd aangereden door Ross, een jonge advocaat. De rechter veroordeelde de jongeman tot een taakstraf : een paar uur per week hulpverlening aan het slachtoffer.
Mr.Green die zich in zijn appartement verschanst, leeft als in een graftombe, en ervaart zijn hulpverlener als een indringer.
Ross is ook jood, en 29. Met een hart ook zo groot als een wolkenkrabber en een gevoeligheid navenant, is zich doen accepteren door Mr.Green niet evident.
Voor een jonge advocaat, volledig geïntegreerd in de maatschappij, is deze oude orthodoxe jood een anachronisme.
Toch slagen ze erin, ondanks verschil in leeftijd, verschil in levensfilosofie, elkaar te begrijpen, naar elkaar toe te groeien en elkaar te helpen.
De auteur maakte van "de verzoening" het hoofdthema van dit geestige, poëtische en ontroerende stuk.

Speeldata

Zaterdag 29 maart 2014 om 20 uur
Zondag 30 maart 2014 om 15.00 uur
Woensdag 2 april 2014 om 20.30 uur
Zaterdag 5 april 2014 om 20.00 uur

De voorstellingen gaan door in “De Spiraal” - Zakkaai 29 -
9500 Geraardsbergen


Rolverdeling

Mr. Green: Guido Lallemant
Ross Gardiner: Jonas Vierendeels

Foto's

klik op foto voor meer

Persberichten